De Auvergne

De Auvergne leent zich uitstekend voor het uitoefenen van buitensporten, zoals wandelen, klimmen, fietsen, vissen, kanovaren, raften, waterskieën, surfen, zeilen. Ook ballonvaren, golf, paardrijden en vliegsport worden hier beoefend.

De noord-west-hoek van de Puy-de-Dôme, tussen de steden Clermont-Ferrand en Montluçon, grenst aan de Allier en de Creuse en staat bekend als de Combrailles. Midden door deze streek kronkelt de rivier de Sioule.

Moulins is de hoofdstad van de Allier en is gelegen aan de rivier. De Allier is een paradijs voor wandelaars en fietsers. Vogelliefhebbers raken niet uitgekeken op de 250 soorten die hier rondvliegen. Culturele stad is Vichy met zijn diverse bronnen.

Clermont-Ferrand is de hoofdstad van de Puy de Dôme , het departement waar de kegels van de vulkanen tegen de lucht afsteken. Ook hier kan er uitstekend gewandeld en gefietst worden.

Aan de noordzijde van het Massif du Sancy, ligt het skioord Mont-Dore aan de voet van de hoogste berg uit het Centraal Massief, de Puy de Sancy (1886 m). Als er genoeg sneeuw ligt, kunt u naar SuperBesse skiën. Skigebied Le Grand Sancy: 85 km piste.

Hier ontspringt de rivier de Dordogne. Het reliëf van deze helling is interessant voor iedereen: steile abrupte afdalingen worden afgewisseld met toegankelijke relatief vlakke pistes. Mont-Dore was één van de eerste geclassificeerde wintersportplaatsen ooit. Nu is dit rustieke bergdorp ideaal voor een gezonde, sportieve vakantie met de familie.

landschap in de auvergne landschap in de auvergne